08 June 2013

Beijing Trip 2013

Beijing Trip tahun ni. Yay ! Business & Company trip. Company hantar pergi untuk visit satu International Printing Exhibition yang dinamakan China Print 2013. Ini adalah exhibition yang keberapa kali pun aku tak sure untuk tahun 2013 ni dan next punya akan diadakan di Shanghai pulak November ni. So next staff pulak la yang pergi. Exhibition ni diadakan setahun dua kali, tapi berlainan tempat la.

Memandangkan company aku merupakan company yang buat printing, so my boss pon hantar la staf-staf dia pergi visit printing exhibition kat oversea, sambil visit sambil cari apa apa info yang boleh diguna pakai untuk improve kan lagi kami punya product, sambil tu jugak cari supplier supplier untuk beli spare part machine, untuk ink materials, paper materials, printing blocks, untuk security label, barcode printer, hotstamping foils, printing machine, printing cylinder & sebagainya. Nak senaraikan banyak lagi. Penat pulak nak type. Hehe.

Visit exhibition ni sangat best ! Sebab kita boleh tengok macam mana China punya printing machine berfungsi yang hasilkan product yang sangat cantik, kemas dan sangat berkualiti. 

OK. malas nak cerita panjang-panjang, jum tengok gambar pulak. Hehe :)


* LCC Terminal - before we departed.

Alhamdulillah. Akhirnya selamat sampai di Beijing International Airport. Yang pakai t-shirt merah ni la my big boss - Mr Au. Depan dia tu boss jugak, tapi lain company la, member my boss juga. Yang pakai jaket hitam tu kitorang punya technician, nama dia AL & yang tu...ehem ehem..opkos la aku kan ! hehe


Me with Susan :)

First & second night hotel. Tengok bathroom dia ok lagi la sebab cermin boleh tutup..

Nah..hambek KAU!! ni hotel kedua yang kitorang stay. Transparent door. SANGAT SYOK !

EXHIBITION TIME
First day visit the exhibition with AL, Susan, Ah Seang & me as well..









 

Ni baru dua beg, fuh :)







Pintu masuk ke dalam exhibition hall


Breakfast :)

Lunch
 

Dinner






Jalan-jalan makan angin :)









 


GREAT WALL
       Great Wall Entrance Ticket & Cabel Car











BIRD NEST STADIUM

YUANMINYUAN PARK
















Summer Palace







 



FORBIDEN CITY 
(ni view just dari luar je, masa ni tengah ada event so tak boleh masuk dalam. event TUNGGU BENDERA DITURUNKAN !! terbaik woookk !








Selama 6 hari di Beijing sangat penat sebab pergi ke mana-mana pon kena jalan kaki then ambil Subway MRT. Sangat best ! Lepas ni korang pulak pergi jalan-jalan kat sana. Sampai sini jela cerita aku. Penat pulak type & upload gambar ni. Hehe. 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails