24 March 2011

cupcake ~

wow . saya dapat cupcake dari si dia . i love it ! tengs abang sayang :) walaupun masa tu awak tengah moody lagi dengan saya . dah la datang pon tak bagitau kan . haih . pape pon saya suka cupcake awak bagi . cantik . mekaseh yep :) mwah mwah !




p/s : santek tak ? huhu . saje je nak upload gambar yang sama banyak banyak . huhu . bukan salu nak dapat dari en cerol saya . apa mimpi pon tataw la kan . huhu . pape pon mekaseh ya abang sayang . macam dah banyak kali lak aku cakap mekaseh kan ? ada aku kisah ke ? haha . mwah mwah !  


terima kasih cinta :)


Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu


Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku yang pernah menyakitimu




23 March 2011

sampai bila nak macam nie ??? kalau dah tanak cakap awal awal . da busan pon cakap awal awal . senang tak payah nak seksa saya macam nie . saya nie cuma penambah menyampah awak je . saya nie dah tade pape makna kot untuk awak . haih . ikot la ...

22 March 2011

malas nak kabo ~

napa lah kita nie asyik gaduh je kan . pasal mende kecik je pon nak jadi kecoh . ya ya . memang saya salah . kadang kadang awak tu suka sangat buat saya sakit hati buat saya takda mood buat saya nak marah . kadang awak tak sedar pon yang awak tu ada buat silap . memang . bak kata awak salah awak je yang saya nampak saalah saya tak sedar pon . saya taw saya sape . taw nak marah marah je kan . tapi punca pon dari sapa jugak kan . haih . da tataw nak cakap apa dah . kalau hari hari macam nie tataw la hari hari akan datang lak macam mana bila dah takda kat pasir gudang nie . nie baru dekat jaoh lagi la kan . malas nak kabo . masing masing pikir ar . haih . minta maaf la saya tataw nak ubah perangai saya yang suka berubah rubah mood nie macam mana . kalau awak dah rasa bosan dengan saya ikot la . nak buat pape pon saya tak kisah . saya nie suka menambahkan sakit hati awak je . pape pon saya minta maaf pasal semalam . memang sengaja saya tanak contact awak . kalau boley tayah contact contact la kalau rasa saya nie asyik nak marah marah nak moody moody je dengan awak . nanti awak jugak yang sakit hati kan . haih . pape pon . saya tetap sayang awak . sorry fer everything :(

perempuan ouh perempuan ~


 Budak-budak perempuan zaman sekarang yang masih berumur 13..14...15 tahun pun sudah tahu melakukan hubungan seks. Pasangannya sudah tentu la yang berusia 17 ...20 tahun ke atas..Bila berlakunya hubungan seks luar nikah maka akan mengeluarkan hasil. Hey.. kamu kamu kenapa mudah sangat kamu memberi pada lelaki yang belum tentu akan menjadi pasangan hidupmu sehingga akhir hayat? Fikirlah bila si lelaki mengajak melakukan sesuatu yang kurang elok...fikir terlebih dahulu kesan dan akibatnya. Rasanya lebih banyak keburukan dari kebaikan bila kamu bersetuju menurut kata teman lelaki kamu. Lihat saja...bila sudah mengandung dan kamu memberitahu teman lelaki kamu. Adakah dia mahu bertangungjawab atau dia hanya menjawab dan menyuruh kamu mengugurkan kandungan itu? Itu pun kamu tidak fikir panjang..terus menggugurkan tanpa fikir akibat pada diri kamu. Kemungkinan kamu juga akan mati...Lelaki mudah saja melepaskan diri. Untung la jika pasangan kamu mahu bertanggungjawab. Namun tidak ramai kan...sedihnya bila terbaca tentang bayi yang ditanam...dibuang dalam tong sampah walaupun masih bernyawa. Masih bernyawa tapi bertapa kejamnya kamu dengan memasukkan bayi kecil itu didalam beg. Bayi itu boleh lemas!!!Tolong la kasihan pada nyawa kecil itu...Gadis-gadis janganlah mudah memberi hak kamu...

Psssssssssssssssttttt....korang buat macam senang aje mahu bersalin kan...lepas aje beranak sedap aje masukkan bayi ke dalam beg lepas tu buang...kalau tak buang korang tanam lepas aje dilahirkan..hey!!!!itu macam kehidupan di zama jahiliyah!!!Kamu lagi teruk dari orang zaman itu..sebab kamu tidak mengira bayi itu perempuan atau lelaki tetap akan kamu tanam!!!Kejam ooo...


link from:

LAST SEMESTER :)

haih . takda modal nak bercerita nak menghupdate post baru . minggu nie minggu yang paling bz almaklum la kan minggu depan da assessment dan juga VISCOM SHOW merangkap minggu last aku belajar kat politeknik premier JB yang tak berapa nak peremier sangat tu . huh ! lepas tu kena prepare untuk  paper keusahawanan pulak . everything will be last this semester . yeah ! tak sabar beno rasa . pas tu dah tak payah pikir pape . duduk rumah goyang kaki je sebelum mulakan alam baru . huhu . haih . nak cari  kerja pulak nak kumpul duit nak penuhkan azam aku untuk tahun nie . huhu . insyaallah :) ok ok . penat penat dah taip nie . saja suka suka nak hupdate untuk sekian lamanya  tak mengongnine nie . huhu . i wish a very GUDLUCK to all JRKV students for our final next week :) ngggeeee ~~

10 March 2011

nak story sikit !

ya ! aku nak story sikit . story pasal budak budak rumah aku yang beralamat NO 1 JALAN DELIMA 2 TAMAN CAHAYA MASAI PASIR GUDANG JOHOR . almaklum la kan dah nak last last nie pas nie dah tak jumpa dah . huhu . 

ok ok . aku nak perkenalkan budak budak rumah aku . yang nie nama penuh dia MAISARAH BINTI SAN SUDIN . kitorang panggil dia sara je . duduk kat segamat je . kat LABIS . dia nie kira ketua jugak la dalam rumah kitorang . dia suka buat muka bila takda mood . haih ! kadang kadang kalau mood dia tengah baik macam macam modal yang nak cerita kat kami . huhu . i loike !

ha . yang nie pulak nama dia mick atau nama penuh dia HAMIZAH BINTI RAZMAN . asal dari jengka PAHANG . dia nie kira bendahari rumah kitorang la . bab bab duit rumah semua dia yang handle . sangat sangat kuat membebel kalah haku ! huh !

ok . beliau nie pulak nama dia zety berasal dari KUALA KUBU BAHRU selangor . asal nama NURUL IZZATI BINTI MOHD TWA . nama zety tu pon kitorang yang panggil start dari sem satu lagi sebabnya budak kelas kitorang ada dua nama izzati . mula panggil zati tapi zati lain lak yang pandang . so conclusion nya jadilah nama zety . so senang sikit nak cam or kenalpasti kan . 

budak tomot kat atas nie pulak zati . dia nie zati no 2 dalam kelas . nama penuh pon izzati jugak . NUR IZZATI BIN SUHAIMI . dia nie antara budak yang paling jauh la kat dalam rumah kitorang . duduk kat PERLIS . yang beza budak nie dengan si zety tuh tang NUR dengan NURUL je . masa mula mula dulu ada jugak la certain certain orang cakap budak zety dengan zati nie kembar . KEMBAR ke ? cuba korang nengok betul betul . muka sama tak ?? tak kan . huhu :)

beliau nie nama NURUL SHAFIQAH BINTI ZULKFLE . kitorang panggil dia pichan je . sama je kes dengan si dua budak zati tuh . dulu dulu masa sem satu panggil fiqah je . tapi yang fiqah sorang lagi pon perasan jugak . haih ! payah kan ? huhu . so lekat la nama pichan kat beliau sampai lah sekarang .  beliau nie budak JB je . duduk kat wangsa puteri . dekat je kan ? so boleh balek tiap tiap masa kalau nak . huhu

ok . sekarang nie time aku pulak . haha . orang panggil emma je . aku pon pelik la macam mana la nama EMMA tuh boleh wujud sebab jauh bebeno la dengan nama penuh haku . pape pon emma pon emma la kan . huhu . diorang suka bising kat aku sebab aku banyak membebel . yelah kan sapa je yang tak membebel bila tak dengar cakap nie suka cuai cuai . haih !


ok ok . dah penat dah aku dok taip taip nie . amacam cun melecun tak budak budak rumah aku ? so pilih la nak kimsalam kat sapa . tapi semuanya dah berpunya ok . NOT AVAILABLE !! so kimsalam je ok . yang lain tak diterima !! hahaha



im gonna miss u sayang -,-

hari nie dah mula la detik detik rindu merindui . huhu . si dia dah berjaya sampai kat gunung tahan tuh . perjalanan yang ambil masa 12 jam lebih dari JOHOR BAHRU  ke PAHANG . fuuhh . kematu habis la badan dalam bas . ekspedisi diorang sampai hari ahad nie start semalam . lama kan . 5 hari tuh . haih . line handphone kejap ada kejap takda . memang payah la kan nak contact . hadeyh . sabar jela sampai ahad . huuuu :( hope dia tak pape kat sana . sihat hari hari jangan sakit sakit . haih . risau betul ! sabo jela ..

09 March 2011

sekadar kata kata :)

Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.
Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak bekorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.


Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.
 

Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telah pun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.
 

Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.
 

Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.
BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.
 

Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.
 

Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun.

08 March 2011

takde mood ~

 
hmmm . penat penat je aku kelam kabut balek dari CS tadi semata mata nak kejar masa sebab nak keluar dengan dia . alih alih tak jadi pulak . hmmm . memang buat aku takda mood la kan . penat je kan aku tunggu berejam da siap mandi da charge fon penuh penuh dah siap segala . haih . kalau tahu la memang aku tak balek lagi tadi . penat je berkejar masa . nak keluar dengan dia punya pasal . NAK KELUAR BUKAN NAK KENA IKUT PERGI MAIN FUTSAL ! ok . haih . besok dah nak pergi pahang . last last minute la baru nak ada hal macam macam kan . haih . nasib nasib . haih . takpe la . nak buat macam mana . aku dah takda mood nak buat pape sekarang . hadoi ! tetiba pening pening lalat lak malam nie . aaarrrgghhhh !! bodoh la sial ! segala macam buat hal nie pahal kan ??? dengan line yang macam haram jadah ! WTF !!! 

02 March 2011

PENGUMUMAN PENTING OK !!

broadband aku dah kena potong ! ya dah kena potong dan tak boleh digunakan selagi tak bayar . huhu . memang aku malas nak bayar sampai hujong bulan nie . duit banyak nak pakai untuk final projek . huhu . sabar jela . so aku tak akan berupdate belog kesayangan aku nie untuk sebulan je ok . hahah . lagipon aku tengah bz malas la nak cara sangat belog belog nie . hehe . bz la sangat kan . hahha . ok ok . tu jep nak kasik tahu . penting la sangat kan . biasa biasa pon tak . huhu :)

01 March 2011

lelaki zaman sekarang ~~

yep . lelaki zaman sekarang . baru nie aku post pasal perempuan zaman sekarang kan . hahah . so kesinambungan la nie . lelaki ke perempuan ke sama je belaka . perangai masing masing macam haram . haha . ok ok . berbalik dengan tajuk utama aku yang kat atas nie ok . lelaki ya lelaki . bukan perempuan atau pun separuh separuh . lelaki tulin ok . huh . macam macam perangai ada . lelaki sekarang dah makin tak boleh percaya . ada yang cuba nak ambil kesempatan la nak kikis mengikis la apa la tu la nie la . hadoi pening ! ingatkan orang perempuan je yang sikap macam tu . pelik pelik . memang orang dalam dunia nie sangat pelik !! boyfriend aku ?? haha . memang semua lah ada kat dia . segala macam yang buruk yang baik la kan . haih . malas nak cerita banyak banyak . jap lagi terngumpat pulak . haha . sory yep sayang . memang lelaki sekarang tak boleh dipercayai 100 % . even 50 % tu pon masih was was lagi nak percaya . haih . kalau sayang ke rindu ke cinta ke kasih ke suka ke biar ditunjukkan dengan percakapan bukannya perbuatan ok . haih .

************************

 penat la macam nie . hari nie gaduh lagi . pasal hal yang tak sepatutnya pon nak jadi isu kan . pelik beno aku . memang aku makin meluat la kan . makin lama makin kerap lak bergaduh . pasal mende remeh lak tu . hadoyai . aku pelik betul la . asal perangai makin teruk nie ?? cuba pikir family sikit boleh tak . jangan nak buat ikut sedap sendiri je . haih . umur memasing da 21 kan . dah boleh pikir ke depan dah . bukan terperuk dengan dunia imaginasi lagi . banyak mende aku tak puas hati lagi nie . rasa macam dah fed up dok ulang mende yang sama tapi nanti buat jugak . masuk telinga sesuku je pas tu keluar balik . haih . rasa macam nak angkat kaki pon ada jugak . makin menyampah !! haih . dah la . aku malas da nak bising bising sejuta kali . ada  otak pikir sendiri lah . dah besar panjang kan . dah layak kahwin da pon . lalalalaa ~ mata aku da makin melayu . penat berjogging pusing 3 round tasik layang layang tadi . so . moh ler kita tidur melayari kapal selam memasing . 
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz !!



angkat kaki !

Aku sudah tidak percaya padamu lagi
Lebih baik engkau segera angkat kaki
Aku benci.. benci.. pada dirimu
Aku bosan.. bosan.. pada dirimu
Aku sudah tidak percaya padamu lagi..

Dulu kau bilang masih setia
Kerna tak kau khianati dia
Dulu kau bilang masih setia
Kerna tak kau khianati dia..
Kau berdusta pada kawanku..
Membuat aku jadi malu..
Kau berdusta pada kawanku..
Membuat aku jadi malu..

Aku sudah tidak percaya padamu lagi
Lebih baik engkau segera angkat kaki
Aku benci.. benci.. pada dirimu
Aku bosan.. bosan.. pada dirimu
Aku sudah tidak percaya padamu lagi..

Dulu kau bilang masih setia
Kerna tak kau khianati dia
Dulu kau bilang masih setia
Kerna tak kau khianati dia..
Kau berdusta pada kawanku..
Membuat aku jadi malu..
Kau berdusta pada kawanku..
Membuat aku jadi malu..

Aku sudah tidak percaya padamu lagi
Lebih baik engkau segera angkat kaki
Aku benci.. benci.. pada dirimu
Aku bosan.. bosan.. pada dirimu
Aku sudah tidak percaya padamu lagi


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails