10 February 2011

cerita di siang hari ~

di suatu petang yang amat bosan . aku mengambil keputusan bersama cik siti izzati dan juga nekomaru chan pergi ke bukit layang layang yang terletak di pasir gudang dengan menaiki motosikal untuk membuang masa dan juga berfoya foya kat sana . wahahahah (ayat tak boleh bla la siot) . saja saja pergi sebab kebetulan neko join dia punya B-BOYING dengan member member dia kat situ . 

sebelum keputusan itu dibuat, aku dengan hati yang membuak buak kebusanan pon berkata kepada cik siti izzati :

aku : weyh zety . jom la kita kuwa
zety : nak pergi mana je ?
aku : cs la jom . aku bosan gila babeng da nie (muka excited)
zety : nak pergi naik apa ?
aku : kita naik la bas . nak tak ?
zety : aku memang nak kuwa pon . tapi payah la 
aku : halah ko nie . jom jela (muka mengharap)

pada masa tu, aku pon bermesej dengan boyfriend untuk mengajak beliau bersama 

aku : sayang, owg bosan la . macam nak kuwa . tapi tataw nak naik apa (ayat pancing.haha)
my sayang : abg pon bosan juga . nak kuwa tapi kerja banyak 
aku : halah . hmm (muka takda harapan)
my sayang : abg lapar la . tak makan pape lagi nie . nak kuwa payah motor tak ada . tunggu member balek jela baru gi cari makan :(
aku : (dengan perasaan yang sungguh kesian) takpa lah kalau macam tu  

ok . aku pon mengambil keputusan untuk mesej si neko 

aku : neko, datang rumah aku jap 
neko : nak buat apa ? aku tengah bz online nie (bz la sgt kan)
aku : halah . datang jelah (nada mengharap)
neko : yelah . jap lagi aku datang
aku : yes ! haha

selang beberapa jam kemudian barulah si neko nie muncul kat depan rumah aku 

neko : nape suruh aku datang ? (gaya muka poyo beliau)
aku : saja jelah . aku bosan doe . huhu 
neko : ek eley . aku ingat kan nape lah tadi 
aku : aku saja jela ngek ! (nada macam biasa aku cakap.haha) jom kuwa jom (dengan penuh harapan)
neko : ko nak kuwa ke ? jom ar ikut aku dance petang nie kat bukit
aku : woww . macam best ! (muka excited gila) kol bape weyh ?
neko : aku janji dengan dorang pukul5 . disebabkan korang yang bersiap lambat aku cakap kat dorang 5.30
aku : ok . ok . aku pergi bersiap sekarang . zety jom bersiap !
zety : jom jom . aku nak pergi UO sekali taw 
aku : (dengan excitednya aku cakap OK !)

haha . tanpa membuang masa kami pon pergi la jenjalan sambil melepak lepak dan membuang lebihan lebihan masa yang ada . nengok neko and the gangs wat street dance dan juga break dance . sambil sambil tu juga aku dengan cik zety berfoya foya jenjalan sekitar bukit tersebut sambil snap snap beberapa gambar . yeah ! nengok jela sampai lebam lebam mata korang yep . wahahaha (gelak jahat!) :p

















No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails