28 November 2011

tengok nie..no komen :)

*pic yang baru di edit*

amacam ?? santek tak ??? hahaha . semuanya photoshop !!

 yang nie baru yang original . poyo je kan muka aku time nie . tengah selekeh balek kerja je merayap sampai ke genting . haha . 

hai hai bai bai :)

assalamualaikum apa kabo ? kabo baik baik saja . hehe . lama rasa tak jenguk jenguk laman kesayangan koi nie . huhu . almaklum la bz ditambah kemalasan yang teramat nak menghupdate . mcm da terlalu lama je tak update apa apa kan ? busan dah aku dok nengok mende yang sama je keluar sekian lama nie . hahha . ngek !! ok lah . buat setakat nie yang nie je mampu aku update . sekadar nak update je at least ada jugak update something ya tak ? huhu :)

05 September 2011

haruskah aku ~

harus ke aku nak benci orang even orang tu aku kenal even orang tu aku rapat even orang tu aku sayang sekalipun . dalam hidup aku cukup la aku benci diri aku sendiri . aku belum boleh nak benci orang lain walaupun orang tu banyak buat salah dengan aku banyak buat aku sakit hati . aku lebih suka pendam sorang sorang . ya ! memang nie aku . sebab tu hari hari aku makan hati dengan orang . kalau boleh aku tanak tengok muka orang tu . tapi aku paling ta suka orang yang suka bercerita pasal hal aku kat orang lain . hal yang mengaibkan aku . hal dalam baju aku pon nak cakap ke ? agak agak la kan . aku ta suka ! aku tahu aku nie perempuan murahan yang boleh suka suka hati je buat itu buat ini . tapi berbatas jugak la kan . aku tak suka cara korang bergaul aku ta suka cara korang bercakap aku ta suka cara korang bersama . aku tak suka semua pasal kamu kamu kamu dan kamu . mahap la ya . walau aku tak suka banyak mana sekalipon aku tetap tak benci orang . lantak la korang nak buat apa pon kan . tapi kalau aku tahu memang la aku sakit hati kan . kamu kamu dan kamu dah ubah tanggapan baik aku kat korang . hancus lebur . rasa macam diri aku diperbodohkan dipergunakan bila perlu je . haih . entah la kan . tuhan je yang tahu . apa apa pon aku mintak mahap kalau aku selama nie cuma pengganggu korang korang berkawan rapat . i mean rapat sebelum kamu kamu dan kamu kenal aku . sory ~


20 August 2011

cinta teragung ♥♥


Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu
Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku



13 August 2011

apa pendapat korang ??

hari nie aku nak bincang dengan korang korang semua pasal perasaan CEMBURU . wow ! apa pendapat korang pasal cemburu . bagi aku kita boleh ada macam macam perasaan dalam satu masa . cemburu adalah satu perasaan yang wajib . betul ke ? aku rasa betul . sebab tu lah yang aku rasa sekarang . da bercampur baur dah semua nya . cemburu , sakit hati , rasa nak bunuh orang (p/s : tu perasaan ke ? tapi rasa kan so perasaan la tu . kejamnya ! sedih , rasa disisihkan , rasa tak dipedulikan , rasa tak dihiraukan . errkk . banyak kan perasaan aku sekarang nie . huhu . 


so bagi korang kan apa maksud cemburu ? kalau bagi aku cemburu nie ada banyak maksud . cemburu ke arah kebaikan ada cemburu ke arah kajahatan pon ada . cemburu kat bf or gf cemburu kat kawan kawan cemburu kat orang lain . cemburu kat bf or gf . cemburu yang macam mana tu ? kalau aku cemburu kat bf aku la kan aku sangat cemburu bila bf aku sendiri bermesra mesraan bersayang sayangan secara luar biasa dengan pempuan lain even la member baik sendiri pon kan . kalau yang nie aku rasa semua pempuan akan rasa mende yang sama kalau bf dorang macam nie kan . no wonder la . nak bermesra ke nak bermanja dengan pempuan lain pon ada jugak batasnya kan . berpada pada dan beragak agak la kan . ok yang tu yang pertama . kalau yang kedua pulak aku paling tak suka bila bf aku sendiri treat aku macam member member dia jugak . macam bersentuh sentuhan ke berpeluk pelukan ke bercium ciuman ke berdua duaan ke berapat rapat ke apa ke kan . rasa macam  aku nie takda makna pape pon untuk dia kalau dia sendiri treat member pempuan dia macam tu . bersentuhan dengan yang bukan muhrim kita tu berdosa kan ?? - macam cakap kat diri sendiri je - kalau rasa berdosa tu cepat cepat la taubat kan jangan taubuat je . kalau dah mende mende nie pon da jadi perkara biasa bagi dia no wonder la kalau lebih dari tu pon dia boleh buat kan . hmm . terasa ~  yang nie dikira cemburu tak ?? haih . ok yang ketiga pulak . kekadang aku cemburu bila dia keluar dengan member member dia . i mean keluar beramai ramai la . boys n girls . kadang rasa jeles jugak . sebab aku taw dia macam mana . cukup la tu PERASAAN cemburu aku kat bf aku . agak agak la kan bf aku macam tu ke ?? errkk . diri sendiri dengan TUHAN je yang tahu macam mana . so pikir pikir la sendiri ok . kalau korang korang rasa macam mana ? depends la kan .

cemburu yang kedua cemburu kat kengkawan . kalau aku cemburu kat member member aku la kan aku akan cemburu bila dorang buat pape lebih dari aku . huhu . kira cemburu baik la bukan jahat punya . kekadang jeles gak dorang ada lebih aku pulak ada sikit . dari semua sudut la . tak kisah la pape pon . kadang nengok member boleh cantek cantek tapi aku nie biasa biasa pon tak . jeles wo kekadang dapat member member yang semua cantik cantik . aku ? sikit pon orang tanak pandang . haha . kelakar la kan . ape punya perasaan da . kadang jeles sikit la bila member member ada transport sendiri . kereta i means . sebab aku nie pandai je drive tapi kereta takda kan . huhu . bulan sepuluh cepat la datang !! wa da ta sabar nie na pakai kereta wa sendiri ! hahaha . ok ok . enaf !

cukup la tu kot aku mendiskriminasikan pasal cemburu aku . haha . kalau korang pulak macam mana ? lu pikir la sendiri kan . haha :)

27 July 2011

~takde motif~

hadoi . makin lama makin malas lak nak cara kat belog aku nie . haiya . takde masa la mau update update nie . hari hari busy mengalahkan bos . huhu . haih .

14 July 2011

job untuk hari nie

hari nie aku ditugaskan untuk mereka bentuk background tiket bagi perlawanan liga malaysia . first time dapat job untuk malaysia punya . aku sediakan empat design yang berlainan . 

DESIGN 1

DESIGN 2

DESIGN 3

DESIGN 4

p/s : design aku biasa biasa je kalau nak dibandingkan designer lain . kalau rajin komen komen la sikit . terima kasih . huhuhu :p





13 July 2011

permulaan yang baru

ya . suatu permulaan yang baru . aku dah dapat kerja yang menjadi bidang aku yang sebenar benar nya . bukan lagi KIM YAM TRADING yang ntah pape tuh . huhu . alhamdullillah TUHAN dah limpahkan rezeki yang awal untuk aku balas budi jasa dan pengorbanan ibu bapa aku . dan yang penting boleh kumpul duit beli kereta . hhuhu . KAWAH (M) SDN BHD . nie nama syarikat aku bekerja sekarang . jangan salah faham dengan nama syarikat ok . kawah bukan sebarang kawah . kawah yang nie syarikat printing yang buat semua jenis tiket . huhu . tadi aku punya bos da terang dengan panjang lebar nya cara fungsi tiket yang selama nie aku cuma taw guna je . huh . DTP artist . suatu pekerjaan yang agak sukar . tapi aku tetap akan cuba buat dengan sebaik mungkin . cari pengalaman dulu . kumpul sebanyak yang mungkin baru aku dapat kejar impian aku nak kerja kat tb3 . hahaha . amiinnnn ! pape pon nak beli kereta ! yeaaahhhh !!

02 June 2011

jangan kau pergi...

tak pernah kurasa begini
kumenyintaimu sepenuh hatiku
ternyata hanyalah dirimu
yang mengerti aku sepenuh hatimu
ku inginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama
jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu
kurindu selalu
kuinginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama
jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
janganlah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh
jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
janganlah kau pergi


01 June 2011

selamat hari lahir sayang :)


SELAMAT HARI LAHIR 
SELAMAT ULANG TAHUN
SELAMAT HARI TUA 
SELAMAT HARI BERANAK 
buat SAYANGKU yang tersinta
MOHD KHAIRUL AZIZI BIN ABDUL RASHID
moga abang dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki 
moga happy happy and ceria ceria selalu
nanti kita celebrate sekali jalan dengan anniversary kita yang tak tersambut dulu tu ok
sayang cinta rindu kaseh abang tiap tiap hari 
huhu mwah mwah !


p/s : saja wish awal awal sebab sayang nak jadi orang pertama yang wish kat abang . huhu . dah dua kali sayang  dapat wish birhday abang . so maknanya dah setahun lebih sayang kenal abang . bangga pulak rasa . huhu . nyway selamat hari lahir ok abang sayang . mwah mwah !

31 May 2011

menunggu by Zhifilia

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah

banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali


luahan cintanku !









sesungguhnya saya amat merindui insan ini . MUHAMAD KHAIRUL AZIZI BIN ABDUL RASHID . i love u so much :) sampai ke hari nie masih belum tergugat lagi sayang saya pada kamu . rindu bila bersama kamu . rindu segalanya tentang kamu .  mintak mahap la saya selalu bad mood bila pikir macam macam pasal awak . huhu . tu jep saya nak bagitahu . harap awak masih setia dengan cinta awak kat saya .


p/s : hmmm . berjiwang karat jap . sebab saya sememang dah pandai berjiwang sejak kenal dengan dia nie kan . huhu . almaklum la kan da lama tak boley berijiwang nie . haha . apa pon tak boleh !




bebel kejap !

lama rasa tak hupdate belog tersinta saya . macam macam mende nak cerita nak ngadu nak membebel . huhu . dah banyak masa berlalu dan macam macam juga la yang jadi . hidup kita nie tak pernah lari dari masalah kan . macam macam dugaan TUHAN bagi kat kita sebab DIA nak kita nie belajar macam mana nak hidup dan harungi hidup kita dengan dugaan yang diberi . ada sebab kenapa DIA bagi kita dugaan . kan kan ? huhu . ok tu jep aku nak bebel untuk detik ini .

27 April 2011

hari nie hari rabu !

yeah ! hari nie menghabiskan masa satu hari dengan kesayangan saya . jalan jalan pusing JB yang membosankan nie . merayap ke skudai lepas tu patah balek ke JB lepak JUSCO TEBRAU semata mata nak pergi nengok wayang . haha . bagus tak kitorang ?? no wonder la kan kitorang nie kaki jalan . taw la memasing dah nak balek kampung dah kan besok hari . yep . besok hari ok ! bab kata status di muka buku saya "saya nak pulang besok dan insyaallah la besok dan tak kan ada perkataan lusa ataupun tulat ok . haha :)"  

mula nak balek hari isnin last last hari khamis gak la kan aku balek . huhu . nak buat macam mana kan . nak jumpa yang tercinta puas puas dulu sebelum beliau pergi betul betul depan mata . hehe . ouh . yang hari tu ek ? dia balek kampung sampai hari isnin sebab ada hal . so aku pon ambil la keputusan yang agak kurang cerdik dan agak kurang pandai membatalkan hasrat aku untuk pulang bersama bapa tersinta . so beliau datang jb semata mata ambil barang barang aku jela . haih . bagus tak aku ? nasib baik la SELANCAR ke CAHAYA MASAI cuma ambil masa kurang dari 3jam . kesian kan . haih . nak buat macam mana kan . kalau aku balek pon membusankan jugak . member member semua tak selamat pulang ke kampung halaman lagi . huhu . pape pon . insyaallah besok aku balek kalau takda pape aral . melepak lepak dan membuang masa di rumah . 

aku dah kepenatan berjalan merayap satu hari hari nie . cadang nak pergi mersing sudahnya dok memusing jb jela . memasing bangun tidur kol bape kan . bagus bagus ! ha . nie pon tak balek lagi . boleh pulak la kan dok melepak kat CC pulak sebab malas nak balek rumah punya pasal ! haha . bagus tak kitorang ???? NO KOMENNNN ! menghabiskan masa mengonline kan diri . nak buat macam mana . nak dok rumah pon rumah dah aku kosongkan . cuma tinggal barang aku yang sikit tu jep . memang malam nie aku tidur kat tepi rumah jela kan dialasi dan dibantali dan juga diselimuti sawah padi yang meluas ! haha . dah ta mampu dah nak menuai . haha . BUBYE AND GUDBYE semua !

haih . panjang lak aku dok menaip nie . tahu la busan punya pasal kan . haha . nak buat macam mana kan . huhu . dah makin melenguh dah jemariku nie . ok ok .dah tiba masa untuk mengundurkan diri yang tak berapa nak sempurna nie . haih . gudbye !


26 April 2011

aloha night :)

ya . ALOHA NIGHT tema bagi malam pra graduan budak budak JRKV atau dalam ayat penuhnya JABATAN REKABENTUK & KOMUNIKASI VISUAL yang bertempat di HOTEL SELESA pasir gudang . huuhu . saja nak mention penuh penuh . malam yang sangat best dengan tema yang best sebab boleh pakai seksi seksi . almaklumla tema pon HAWAII na pakai bikini pon boleh . haha . tapi agak agak jugak la kan . malam nie boleh dikatakan malam untuk bersuka ria dan bergembira beramai ramai buat kali terakhir bagi bebudak semester akhir termasuklah haku . terima kasih junior semester 5 sebab da bagi tema yang best untuk kitorang bergaya di malam hari .

so , dengan cubaan kedua gambar gambar telah pun diupload . buat kawan kawan DRG 6A , korang memang terbaik la !

sara dengan mick

zety 

bini naga (zati)

dari kanan : mick, akak, miza, mira, qaiyah dan juga nurul (mahap yang belakang tidak dikenalpasti identiti . hehe)

izzah, nurul dan qaiyah

papa syaza n mick

ha . yang nie saya ok . kain pinjam beg pon pinjam . haha

dari kanan : nurul, izzah, mira, sara, mama zue 

bersama lecturer kesayangan ENCIK BAD yang pernah ajar TEORI WARNA masa sem satu . huhu .


p/s : so . amacam ? best tak dressup kitorang ? berbunga bunga belaka . huhu . apa apa pon kami enjoy ! terima kasih buat krew yang terlibat :)


23 April 2011

:(

saya sedih sungguh saya sedih dengan awak . napa awak tak cakap awal awal yang awak nak balek dah malam nie ?? maknanya memang siang tadi last la kan kita jumpa ?? sampai hati awak kan . da last last baru nak cakap nak ajak jumpa . memang saya dah takda mood la kan dengan awak . awak dah musnahkan segala mood saya . saya dah tanak nengok muka awak . tolong jangan tunjukkan muka awak depan saya lagi . saya ta sanggup nak nengok muka awak . sungguh saya sedih sebab harinie last dapat jumpa awak . awak dah rosakkan mood saya depan kawan kawan awak . kalau tahu tadi ta payah jumpa langsung pon takpa . tak payah saya nak rasa sedih yang macam nie sekarang . ingat esok dengan lusa awak ada lagi teman saya kat sini sampai abah datang . tapi . . hampeh ! rugi jela saya tunggu sini lama lama . ingat boleh luangkan banyak masa dengan awak lagi . tapi . . hampeh ! semua hampeh ! berangan je yang lebih . haih . nasib nasib .napa lah macam macam jadi bila nak last last nie . haih . dugaan dugaan . lepas satu satu dugaan datang :(

haih . lepas nie dah takda orang nak jemput saya kat rumah . dah takda orang nak ajak saya keluar . nak ajak saya pergi makan . nak ajak saya lepak minum . semuanya sudah berakhir malam nie . selamat tinggal sayang . jangan lupakan saya :(

dah ta sempat jugak nak jumpa member baik member serumah member sebantal member sekelas balek hari nie . ta sempat nak nengok dia pergi depan mata buat kali terakhir . HAMIZAH BINTI RAZMAN . sory fer everything . halalkan makan minum aku selama kita kenal sampai lah hari nie . mahap kalau aku pernah terkasar bahasa dengan kau . kalau kau baca belog aku nie aku nak kau tahu aku sayang kau sangat sangat . terima kasih sebab sudi jadi kawan baik aku selama kita jadi pelajar DRG 6A . mahap tak sempat nak salam nak peluk nak cium tangan kau sebelum balek tadi . pape pon selamat maju jaya untuk masa hadapan . senang senang contact la aku. AI LABBIU MICK . mwah mwah !




20 April 2011

song for today

Today My Life Begins – Bruno Mars 


i’ve been working hard so long
seems like pain has been my only friend
my fragile heart’s been done so wrong
i wondered if i’d ever heal again
ohh just like all the seasons never stay the same
all around me i can feel a change (ohh)
i will break these chains that bind me, happiness will find me
leave the past behind me, today my life begins
a whole new world is waiting it’s mine for the taking
i know i can make it, today my life begins
yesterday has come and gone
and i’ve learn how to leave it where it is
and i see that i was wrong
for ever doubting i could win
ohh just like all the seasons never stay the same
all around me i can feel a change (ohh)
i will break these chains that bind me, happiness will find me
leave the past behind me, today my life begins
a whole new world is waiting it’s mine for the taking
i know i can make it, today my life begins
life’s to short to have regrets
so i’m learning now to leave it in the past and try to forget
only have one life to live
so you better make the best of it
i will break these chains that bind me, happiness will find me
leave the past behind me, today my life begins
a whole new world is waiting it’s mine for the taking
i know i can make it, today my life begins
i will break these chains that bind me, happiness will find me
leave the past behind me, today my life begins
a whole new world is waiting it’s mine for the taking
i know i can make it, today my life begins
today my life begins…



bufday gurl :)a

selamat hari lahir sayangku maisara san sudin . moga panjang umur dan dimurahkan rezeki untuk belanja aku makan nanti ok . haha . mwah mwah . ailebbiu :p


19 April 2011

setelah tiga tahun bersama

kini . sudah tiga tahun saya menghabiskan sisa sisa perjuangan saya dari semester satu sampai lah tamat semester enam di POLITEKNIK JOHOR BAHRU . wow ! macam tak percaya jela kan . huhu . so dah tamat la zaman tak tidur malam sebabkan siapkan assignment yang tiap tiap minggu datang dengan final projek nya lagi kan . dah takde ok dah takde ! lepas nie kena get ready nak menghadapi perjuangan untuk mengejar kerjaya sebagai pereka grafik pulak . untuk step yang pertama nie kena mantap kan design dulu la kan . biasa lah orang bercita cita nak jadi designer kat TV3 . haha . hajat di hati la katakan dari sekolah lagi . termakbul ke tak ke lain nya hal la kan . huhu . 

SAMBUNG BELAJAR ?? ouh tidak buat masa sekarang . nak kumpul duit dulu ok . sebab saya nie bukan anak orang senang . nak kumpul duit nak beli kereta ! wow ! (belagak jela ko nie emma . berangan je lebih . hahah) . memang aku kuat berangan pon . haha . almaklum la kan . haih . sedihnya la . lepas nie dah tak dapat jumpa member member kesayangan semua . hukhuk . yang dekat tu pon belum tentu lagi dapat jumpa kan niekan yang jauh . no komen . 

selamat tinggal kawan kawan DRG 6A . semoga kamu semua menjadi designer yang power yang boleh kalahkan designer antarabangsa kita . yeah !! gud luck . kepada budak budak rumah saya , sara , mick , zati , zety , pichan , aku sayang korang semua . mwah mwah ! jaga diri elok elok . kahwin nanti jangan lupa jemput aku ya . haha . tak lupa juga buat kesayangan saya encik khairul azizi tersinta . huhu . jumpa kamu lagi . saya masih di sini untuk hari hari akan datang . awak jangan pergi jauh jauh ya sayang . kalau setakat kota gelangi tu saya boleh jejak la bukan jauh mana pon kan dari selancar tu . haha . berangan ! mwah mwah ! saya sayang awak jugak . hehe :) gudluck untuk kamu . moga cepat cepat kumpul duit . nanti saya masuk minang awak tunggu saya empat tahun lagi ok . hahah :)

selamat tinggal POLITEKNIK JOHOR BAHRU . tunggu lagi setahun saya datang hambek diploma saya . huhu . selamat tinggal pasir gudang selamat tinggal cahaya masai selamat tinggal delima dua selamat tinggal padi padi kat tepi rumah selamat tinggal istanaku selamat tinggal semua . sedih pulak rasa . huhu .

24 March 2011

cupcake ~

wow . saya dapat cupcake dari si dia . i love it ! tengs abang sayang :) walaupun masa tu awak tengah moody lagi dengan saya . dah la datang pon tak bagitau kan . haih . pape pon saya suka cupcake awak bagi . cantik . mekaseh yep :) mwah mwah !




p/s : santek tak ? huhu . saje je nak upload gambar yang sama banyak banyak . huhu . bukan salu nak dapat dari en cerol saya . apa mimpi pon tataw la kan . huhu . pape pon mekaseh ya abang sayang . macam dah banyak kali lak aku cakap mekaseh kan ? ada aku kisah ke ? haha . mwah mwah !  


terima kasih cinta :)


Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu


Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semua kesalahanku yang pernah menyakitimu




23 March 2011

sampai bila nak macam nie ??? kalau dah tanak cakap awal awal . da busan pon cakap awal awal . senang tak payah nak seksa saya macam nie . saya nie cuma penambah menyampah awak je . saya nie dah tade pape makna kot untuk awak . haih . ikot la ...

22 March 2011

malas nak kabo ~

napa lah kita nie asyik gaduh je kan . pasal mende kecik je pon nak jadi kecoh . ya ya . memang saya salah . kadang kadang awak tu suka sangat buat saya sakit hati buat saya takda mood buat saya nak marah . kadang awak tak sedar pon yang awak tu ada buat silap . memang . bak kata awak salah awak je yang saya nampak saalah saya tak sedar pon . saya taw saya sape . taw nak marah marah je kan . tapi punca pon dari sapa jugak kan . haih . da tataw nak cakap apa dah . kalau hari hari macam nie tataw la hari hari akan datang lak macam mana bila dah takda kat pasir gudang nie . nie baru dekat jaoh lagi la kan . malas nak kabo . masing masing pikir ar . haih . minta maaf la saya tataw nak ubah perangai saya yang suka berubah rubah mood nie macam mana . kalau awak dah rasa bosan dengan saya ikot la . nak buat pape pon saya tak kisah . saya nie suka menambahkan sakit hati awak je . pape pon saya minta maaf pasal semalam . memang sengaja saya tanak contact awak . kalau boley tayah contact contact la kalau rasa saya nie asyik nak marah marah nak moody moody je dengan awak . nanti awak jugak yang sakit hati kan . haih . pape pon . saya tetap sayang awak . sorry fer everything :(

perempuan ouh perempuan ~


 Budak-budak perempuan zaman sekarang yang masih berumur 13..14...15 tahun pun sudah tahu melakukan hubungan seks. Pasangannya sudah tentu la yang berusia 17 ...20 tahun ke atas..Bila berlakunya hubungan seks luar nikah maka akan mengeluarkan hasil. Hey.. kamu kamu kenapa mudah sangat kamu memberi pada lelaki yang belum tentu akan menjadi pasangan hidupmu sehingga akhir hayat? Fikirlah bila si lelaki mengajak melakukan sesuatu yang kurang elok...fikir terlebih dahulu kesan dan akibatnya. Rasanya lebih banyak keburukan dari kebaikan bila kamu bersetuju menurut kata teman lelaki kamu. Lihat saja...bila sudah mengandung dan kamu memberitahu teman lelaki kamu. Adakah dia mahu bertangungjawab atau dia hanya menjawab dan menyuruh kamu mengugurkan kandungan itu? Itu pun kamu tidak fikir panjang..terus menggugurkan tanpa fikir akibat pada diri kamu. Kemungkinan kamu juga akan mati...Lelaki mudah saja melepaskan diri. Untung la jika pasangan kamu mahu bertanggungjawab. Namun tidak ramai kan...sedihnya bila terbaca tentang bayi yang ditanam...dibuang dalam tong sampah walaupun masih bernyawa. Masih bernyawa tapi bertapa kejamnya kamu dengan memasukkan bayi kecil itu didalam beg. Bayi itu boleh lemas!!!Tolong la kasihan pada nyawa kecil itu...Gadis-gadis janganlah mudah memberi hak kamu...

Psssssssssssssssttttt....korang buat macam senang aje mahu bersalin kan...lepas aje beranak sedap aje masukkan bayi ke dalam beg lepas tu buang...kalau tak buang korang tanam lepas aje dilahirkan..hey!!!!itu macam kehidupan di zama jahiliyah!!!Kamu lagi teruk dari orang zaman itu..sebab kamu tidak mengira bayi itu perempuan atau lelaki tetap akan kamu tanam!!!Kejam ooo...


link from:

LAST SEMESTER :)

haih . takda modal nak bercerita nak menghupdate post baru . minggu nie minggu yang paling bz almaklum la kan minggu depan da assessment dan juga VISCOM SHOW merangkap minggu last aku belajar kat politeknik premier JB yang tak berapa nak peremier sangat tu . huh ! lepas tu kena prepare untuk  paper keusahawanan pulak . everything will be last this semester . yeah ! tak sabar beno rasa . pas tu dah tak payah pikir pape . duduk rumah goyang kaki je sebelum mulakan alam baru . huhu . haih . nak cari  kerja pulak nak kumpul duit nak penuhkan azam aku untuk tahun nie . huhu . insyaallah :) ok ok . penat penat dah taip nie . saja suka suka nak hupdate untuk sekian lamanya  tak mengongnine nie . huhu . i wish a very GUDLUCK to all JRKV students for our final next week :) ngggeeee ~~

10 March 2011

nak story sikit !

ya ! aku nak story sikit . story pasal budak budak rumah aku yang beralamat NO 1 JALAN DELIMA 2 TAMAN CAHAYA MASAI PASIR GUDANG JOHOR . almaklum la kan dah nak last last nie pas nie dah tak jumpa dah . huhu . 

ok ok . aku nak perkenalkan budak budak rumah aku . yang nie nama penuh dia MAISARAH BINTI SAN SUDIN . kitorang panggil dia sara je . duduk kat segamat je . kat LABIS . dia nie kira ketua jugak la dalam rumah kitorang . dia suka buat muka bila takda mood . haih ! kadang kadang kalau mood dia tengah baik macam macam modal yang nak cerita kat kami . huhu . i loike !

ha . yang nie pulak nama dia mick atau nama penuh dia HAMIZAH BINTI RAZMAN . asal dari jengka PAHANG . dia nie kira bendahari rumah kitorang la . bab bab duit rumah semua dia yang handle . sangat sangat kuat membebel kalah haku ! huh !

ok . beliau nie pulak nama dia zety berasal dari KUALA KUBU BAHRU selangor . asal nama NURUL IZZATI BINTI MOHD TWA . nama zety tu pon kitorang yang panggil start dari sem satu lagi sebabnya budak kelas kitorang ada dua nama izzati . mula panggil zati tapi zati lain lak yang pandang . so conclusion nya jadilah nama zety . so senang sikit nak cam or kenalpasti kan . 

budak tomot kat atas nie pulak zati . dia nie zati no 2 dalam kelas . nama penuh pon izzati jugak . NUR IZZATI BIN SUHAIMI . dia nie antara budak yang paling jauh la kat dalam rumah kitorang . duduk kat PERLIS . yang beza budak nie dengan si zety tuh tang NUR dengan NURUL je . masa mula mula dulu ada jugak la certain certain orang cakap budak zety dengan zati nie kembar . KEMBAR ke ? cuba korang nengok betul betul . muka sama tak ?? tak kan . huhu :)

beliau nie nama NURUL SHAFIQAH BINTI ZULKFLE . kitorang panggil dia pichan je . sama je kes dengan si dua budak zati tuh . dulu dulu masa sem satu panggil fiqah je . tapi yang fiqah sorang lagi pon perasan jugak . haih ! payah kan ? huhu . so lekat la nama pichan kat beliau sampai lah sekarang .  beliau nie budak JB je . duduk kat wangsa puteri . dekat je kan ? so boleh balek tiap tiap masa kalau nak . huhu

ok . sekarang nie time aku pulak . haha . orang panggil emma je . aku pon pelik la macam mana la nama EMMA tuh boleh wujud sebab jauh bebeno la dengan nama penuh haku . pape pon emma pon emma la kan . huhu . diorang suka bising kat aku sebab aku banyak membebel . yelah kan sapa je yang tak membebel bila tak dengar cakap nie suka cuai cuai . haih !


ok ok . dah penat dah aku dok taip taip nie . amacam cun melecun tak budak budak rumah aku ? so pilih la nak kimsalam kat sapa . tapi semuanya dah berpunya ok . NOT AVAILABLE !! so kimsalam je ok . yang lain tak diterima !! hahaha



im gonna miss u sayang -,-

hari nie dah mula la detik detik rindu merindui . huhu . si dia dah berjaya sampai kat gunung tahan tuh . perjalanan yang ambil masa 12 jam lebih dari JOHOR BAHRU  ke PAHANG . fuuhh . kematu habis la badan dalam bas . ekspedisi diorang sampai hari ahad nie start semalam . lama kan . 5 hari tuh . haih . line handphone kejap ada kejap takda . memang payah la kan nak contact . hadeyh . sabar jela sampai ahad . huuuu :( hope dia tak pape kat sana . sihat hari hari jangan sakit sakit . haih . risau betul ! sabo jela ..

09 March 2011

sekadar kata kata :)

Sayangi dia dengan hati, bukan dengan perasaan. Jika anda meletakkan sesuatu perhubungan berdasarkan perasaan, ianya akan gagal kerana perasaan sentiasa berubah dari masa ke semasa.

Sayangi dia seadanya. Di dunia terdapat hampir 6 billion manusia dengan 6 billion personaliti. Dia sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang dia kerana sekali anda mengubah, selamanya anda akan terus mengubah dirinya. Tentu anda masih ingat, anda terpikat padanya kerana dia adalah dia. Maka, tiada alasan untuk anda mengubah dia untuk menjadi seseorang yang lain.
Sayangi dia sepenuh hati. Sesungguhnya dia telah banyak bekorban untuk anda. Dengan kelebihan yang ada padanya, dia berpeluang untuk menjalin hubungan dengan seseorang yang lebih sempurna tapi demi cinta, dia telah memilih diri anda. Maka, jangan sesekali cuba untuk mempermain-mainkan keluhuran cintanya.


Hormati pendirian dan keputusan dia. Jangan anda merayu dan jangan mencipta alasan supaya dia menerima cinta anda kerana kelak, yang anda akan dapat darinya hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati.
 

Yakinkan diri anda akan keistimewaan dia. Dia adalah satu-satunya di dunia ini dan jangan mengharapkan kesempurnaan dari dia kerana dia telah pun cukup sempurna semenjak anda mula terpikat padanya.
 

Percaya akan dirinya. Sentiasa bersangka baik padanya jika kita juga mahukan sebegitu darinya. Pastikan anda akan sentiasa meletakkan diri anda di tempatnya sebelum melakukan apa-apa. Jika anda sendiri tidak dapat menerimanya, apatah lagi dia.
 

Jangan berjanji menyayangi dia untuk selama-lamanya kerana selama-lamanya bagi anda mungkin akan berakhir keesokkan harinya, tapi berjanjilah untuk menyayangi dirinya seolah-olah setiap hari itu adalah hari yang terakhir untuk anda berdua.
BERCINTA dengannya adalah seperti memberi hati anda kepadanya untuk dilukai tapi kepercayaan itu penting. Percayalah kepadanya, nescaya dia akan melindunginya sepenuh jiwa dan raga.
 

Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan.
 

Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga ke akhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun.

08 March 2011

takde mood ~

 
hmmm . penat penat je aku kelam kabut balek dari CS tadi semata mata nak kejar masa sebab nak keluar dengan dia . alih alih tak jadi pulak . hmmm . memang buat aku takda mood la kan . penat je kan aku tunggu berejam da siap mandi da charge fon penuh penuh dah siap segala . haih . kalau tahu la memang aku tak balek lagi tadi . penat je berkejar masa . nak keluar dengan dia punya pasal . NAK KELUAR BUKAN NAK KENA IKUT PERGI MAIN FUTSAL ! ok . haih . besok dah nak pergi pahang . last last minute la baru nak ada hal macam macam kan . haih . nasib nasib . haih . takpe la . nak buat macam mana . aku dah takda mood nak buat pape sekarang . hadoi ! tetiba pening pening lalat lak malam nie . aaarrrgghhhh !! bodoh la sial ! segala macam buat hal nie pahal kan ??? dengan line yang macam haram jadah ! WTF !!! 

02 March 2011

PENGUMUMAN PENTING OK !!

broadband aku dah kena potong ! ya dah kena potong dan tak boleh digunakan selagi tak bayar . huhu . memang aku malas nak bayar sampai hujong bulan nie . duit banyak nak pakai untuk final projek . huhu . sabar jela . so aku tak akan berupdate belog kesayangan aku nie untuk sebulan je ok . hahah . lagipon aku tengah bz malas la nak cara sangat belog belog nie . hehe . bz la sangat kan . hahha . ok ok . tu jep nak kasik tahu . penting la sangat kan . biasa biasa pon tak . huhu :)

01 March 2011

lelaki zaman sekarang ~~

yep . lelaki zaman sekarang . baru nie aku post pasal perempuan zaman sekarang kan . hahah . so kesinambungan la nie . lelaki ke perempuan ke sama je belaka . perangai masing masing macam haram . haha . ok ok . berbalik dengan tajuk utama aku yang kat atas nie ok . lelaki ya lelaki . bukan perempuan atau pun separuh separuh . lelaki tulin ok . huh . macam macam perangai ada . lelaki sekarang dah makin tak boleh percaya . ada yang cuba nak ambil kesempatan la nak kikis mengikis la apa la tu la nie la . hadoi pening ! ingatkan orang perempuan je yang sikap macam tu . pelik pelik . memang orang dalam dunia nie sangat pelik !! boyfriend aku ?? haha . memang semua lah ada kat dia . segala macam yang buruk yang baik la kan . haih . malas nak cerita banyak banyak . jap lagi terngumpat pulak . haha . sory yep sayang . memang lelaki sekarang tak boleh dipercayai 100 % . even 50 % tu pon masih was was lagi nak percaya . haih . kalau sayang ke rindu ke cinta ke kasih ke suka ke biar ditunjukkan dengan percakapan bukannya perbuatan ok . haih .

************************

 penat la macam nie . hari nie gaduh lagi . pasal hal yang tak sepatutnya pon nak jadi isu kan . pelik beno aku . memang aku makin meluat la kan . makin lama makin kerap lak bergaduh . pasal mende remeh lak tu . hadoyai . aku pelik betul la . asal perangai makin teruk nie ?? cuba pikir family sikit boleh tak . jangan nak buat ikut sedap sendiri je . haih . umur memasing da 21 kan . dah boleh pikir ke depan dah . bukan terperuk dengan dunia imaginasi lagi . banyak mende aku tak puas hati lagi nie . rasa macam dah fed up dok ulang mende yang sama tapi nanti buat jugak . masuk telinga sesuku je pas tu keluar balik . haih . rasa macam nak angkat kaki pon ada jugak . makin menyampah !! haih . dah la . aku malas da nak bising bising sejuta kali . ada  otak pikir sendiri lah . dah besar panjang kan . dah layak kahwin da pon . lalalalaa ~ mata aku da makin melayu . penat berjogging pusing 3 round tasik layang layang tadi . so . moh ler kita tidur melayari kapal selam memasing . 
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz !!



angkat kaki !

Aku sudah tidak percaya padamu lagi
Lebih baik engkau segera angkat kaki
Aku benci.. benci.. pada dirimu
Aku bosan.. bosan.. pada dirimu
Aku sudah tidak percaya padamu lagi..

Dulu kau bilang masih setia
Kerna tak kau khianati dia
Dulu kau bilang masih setia
Kerna tak kau khianati dia..
Kau berdusta pada kawanku..
Membuat aku jadi malu..
Kau berdusta pada kawanku..
Membuat aku jadi malu..

Aku sudah tidak percaya padamu lagi
Lebih baik engkau segera angkat kaki
Aku benci.. benci.. pada dirimu
Aku bosan.. bosan.. pada dirimu
Aku sudah tidak percaya padamu lagi..

Dulu kau bilang masih setia
Kerna tak kau khianati dia
Dulu kau bilang masih setia
Kerna tak kau khianati dia..
Kau berdusta pada kawanku..
Membuat aku jadi malu..
Kau berdusta pada kawanku..
Membuat aku jadi malu..

Aku sudah tidak percaya padamu lagi
Lebih baik engkau segera angkat kaki
Aku benci.. benci.. pada dirimu
Aku bosan.. bosan.. pada dirimu
Aku sudah tidak percaya padamu lagi


22 February 2011

anniversary (^_^)


yeah . hari nie genap la satu tahun saya bersama si dia . ya . si dia . kesayangan saya . cinta hati saya . segalanya buat saya . hehe . berjiwang lak kan . takpa . bukan salu pon . huhu :) tak sangka kami boleh bertahan sampai sekarang . ya lah kan aku couple sebelum nie pon bertahan ta sampai pon sebulan . bukan jodoh aku kot . hehe . nak buat macam mana . ok ok . saya cuba buat yang terbaik untuk hubungan saya dengan si dia . kalau ada jodoh merasa la nasik minyak kami . huhu . (gatal kan aku?hehe) takpa . tak salu pon . 

saya sangat gembira untuk hari nie . gembira sebab hari nie anniversary kami berdua . walaupon baru satu tahun . sangat bermakna ok ! tapi sedih juga sebab tak celebrate pon . hmm . nak buat macam mana kan . kewangan dah tak kukuh sekarang . duit dah banyak habis kat esaimen . print untuk satu esaimen pon dah beratus . mati haku macam nie . POKAI !! takpa lah . anniversary je pon . tak celebrate pon takpa kot . tapi . aku tetap sedih ok sebab ta dapat sambut ! huhu . 

p/s : buat sayang saya en khairul azizi . happy anniversary ok . sayang abang ketat ketat tiap hari . harap masih ada tahun lagi untuk kita sambut bersama . kalau dipanjangkan umur dan dipanjangkan jodoh . insyaallah ok :) 



SERIBU KALI SAYANG SERIBU KALI CINTA SERIBU KALI RINDU

~ MUHAMMAD KHAIRUL AZIZI BIN ABDUL RASHID ~
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails