24 May 2010

kenape ye???

aku da baca blog zety..tengz sayang..ayat ko banyak wat aku sedar..ok ok aku ngaku aku banyak wat salah kat semua orang termasok lah diri aku sendiri,mak bapak aku,kat family aku..huuu~~sedih2..malam tadi kita da sembang2 pasal menda nie kan..sampai ko tertido,aku dengan zati je taley nk tido..huhu..ko mmg kuat tido pon zety..tak dapat dinafikan..hee~pas baca fb arwah mean yang zati tunjuk tuh banyak menda wat aku seda wat aku pikir senanye..sedey pon ade gak..dulu mase member aku meninggal tak pena aku pikir nak brubah sampai skunk kot..tapi hidup aku skunk more better la dari dulu..mungkin sebab pengaruh keadaan aku berubah..no komen la kan..aku da banyak sakitkan hati mak bapak aku..aiicchh..aku pena wat silap sebelom nie sampai bapak aku nanges depan aku sebab silap aku yang taksob sangat "BERCOUPLE" tuh..pehh..TUHAN je yang tahu perasaan aku time tuh..bapak nyesal gila..aku da penah kecewakan bapak aku sendiri sampai hubungan kitorang jadi renggang sampai sekarang..aku taw aku silap tapi aku still ulang silap yang lama..pe da jadi dengan aku nie???nape aku tak pena nak pikir jasa n pengorbanan bapak aku???kenapa kenapa???memang aku anak derhaka la kan..buat baik depan mak bapak tapi belakang pangai cam setan..wuuu~ sedih sedih sedih..bapak aku dah wat macam2 kat aku sanggup gadai itu ini semata2 nak nengok cita2 aku tercapai..aku penah cakap kat bapak aku lu yang aku dah taknak belajar lagi tapi bapak aku marah sebab die tanak nengok anak dia tade pelajaran..die sanggup gadai macam2 untuk aku..masa tu aku jela yang dia ada n adek2 aku yang lain pon sekolah lagi..ok ok..aku seda aku bukan anak orang kaya..sedih sedih sedih..huu~tapi aku tak penah nak berusaha jadi yang lebih baik..kenapa kenapa dan kenapa ye???sejak aku masok poly hidup aku dah berubah..apa yang aku rasa nak buat aku buat tak pikir pape..aduuhhh...asal aku banyak memikir lak nie???kenapa baru sekarang??huhu..maybe aku sedar yang dunia nie takan selama2 nye..seronok suka ria tu sementara je..takkan berkekalan sampai bila2..bila dah tiba satu hari nanti kita akan tahu betapa jahilnya diri kita tentang amalan sendiri..jangan nanti dah terhantuk baru nak terngadah..tak guna dah semua tuh..dah nak mati baru nak taubat pe cer kan..tapi kira ok la at least sempat nak taubat..cuba kalau tiba2 TUHAN ambik nyawa kita masa kita nga wat maksiat or something la kan..sempat ke nak taubat???SEMPAT KE??aku pon terpikir2 pasal nie..hmmm..maybe aku banyak wat silap kot..


aku terbaca ayat zety nie.. "Kenapa la korang nak ikat diri dengan orang yang takda ikatan yang sah dengan korang dan halang diri korang dari jumpa orang yang lebih baik"  sory zety aku copy paste ayat ko nie..huhu..aku pikir2 gak ayat nie..memang betol tapi depends pada kita gak kalau kita mampu nak tangani..maybe kita takkan terlebih2..betol tak??jangan jadikan apa yang dah sedia buruk tu bertambah jadi lagi buruk..semua nya boley kita ubah..tapi satu je la..MAMPU KE???ok ok aku sedar diri aku..aku pon da sayang orang lebih dari aku sendiri..cane tu??aku tataw la pe yang dah pengaruh diri aku..aku mintak maap la..ok ok..aku dengar nasihat ko zety..jangan sayang orang sangat selagi dia belum kompem jadi milik kita..jangan terlalu  mengharap suatu yang macam mustahil je kita nak dapat..tol tak??lagipun hidup kita nie singkat je..nanti da couple lama2 pas tu tup2 kawen dengan orang lain..tak macam nyesal la plak kan..dah bertahun2 curah kasih sayang kat orang lain tapi sia2 macam tu je..nak ke macam tu???susah kalau dah sayang orang nie..macam2 mende boley jadi..bukan kita taw pe yang akan jadi besok2 kan..huhu..aku sayang dia aku sayang dia aku sayang dia..camner nak wat??aku takut sangat sampai separuh jalan je..tapi apa boleh buat jodoh di tangan TUHAN kan..kita hanya mampu merancang TUHAN yang tentukan..belom tentu lagi jodoh aku dengan dia..even orang yang dah kawen bertahun2 da ada anak ramai pon boleh bercerai berai nie kan orang yang nga bercinta..tol tak??aku cakap berdasarkan pengalaman aku..maybe pengalaman banyak mengajar kita untuk jadi yang terbaik..tapi aku nie baik ke???insaf2 la ye CIK EMMA..aku akan try buat yang terbaik untuk diri aku dengan dia..hidup nie takkan selama2 nya bahagia..beringat2 sikit kalau nak buat something tuh..ouucchh..aku nie cakap lebey2 lak kan..huhu..nak wat camner aku nak luahkan pe yang aku rasa sekarang biar kasi tenang sikit..kalau tanak baca tak payah la bazir masa baca entry aku kan..ok ok sampai sini lu aku nak bebel2 ..penat ar type2 nie..semalam da type mesej panjang2 kat my sayang..huhu..cukup2..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails