30 April 2010

my KISAH

hari nie kerja macam biasa la
tensyen semalam baru je reda
hari nie datang balek
pehh
memang menyirap la aku kan
tensyen aku kerja macam nie hari2
dengan bos yang macam hape
tak saba tol aku nak habiskan prac aku
and then balek jb
wah wah
tak sabar la lol~
bile nak balek jb nie???
adeyhh
ponat dah aku dok nunggu nie
huhuhu
malam nie aku nak gerak balek
tapi aku rase macam tak jadi balek la malam nie
da lewat kot
takot lak aku nanti
sorang2
so
aku pon contact la member kesayangan aku
BIEYA
aku cakap aku nak stay rumah die tok malam nie
die on jep
biasa la tuh
da lame tak jumpe kot
huhuu
rindu same member aku nie
muah muah
heee~~
hari sabtu nie mau jumpe kekasih hati aku la
rindu jugak same die
SAYANG I MISS U SO MUCH LA
mmmmmuuuaaaahhh!!
wait for me k?
hehhe
adeyyhhh
hari nie macam2 hal dah jadik 
tensyen je aku
hahha
biasa ar time nak balek nie macam2 hal la
sape yang tak tensyen kan
dah dah
aku malas nak cerite pasal nie lagi
hoho
hidop kene happy2
tamoh tensyen la
nanti aku kerja nak marah je
cian kawan kawan aku
salu kena marah dengan aku nie
heheh
sory sayang
ZATI n ZETY
aku suke marah2
yeke?
kadang2 aku sakit hati gak
hehe
okeyh2
tamoh cerite cerito sudah
hari pon dah maken larut
dan semaken menjande
haha
so
aku mau tidurlah
gudnyte!!

29 April 2010

selamat~

selamat pagi
selamat sejahtera
selamat bahagia
selamat sentosa
huhuhuu:D
hari nie nak happy2 jep
takmoh tensyen2
tamoh pressure2
tamoh marah2
ngEe~

28 April 2010

pasal SEMUA hal!!

AKU TENSYEN
AKU FEDUP
AKU MENYAMPAH
AKU BOSAN
AKU RASA NAK MARAH MARAH ORANG
AKU TAK PEDULIK LA
KO NAK TERASE KE APE KE
AKU PEDULIK HAPE
KADANG KADANG AKU BENGANG GAK
ASAL SEMUA NYE AKU????
ASYIK AKU JE YANG KENE
BUAT TU LAH
BUAT NIE LAH
PERGI SANE AKU
PERGI SINI AKU JUGAK
KENE PANGGIL AKU
KENE MARAH AKU
PAHAL ???
INGAT AKU NIE ROBOT KE????
SENANG SENANG JE NAK ARAH ARAH AKU
DAH LA TAK PAHAM BAHASE
NAK JE AKU SEMBUR SEMUA SEKALI
BIAR TAHU RASE
LANTAK AR NAK CAKAP AKU KURANG AJAR KE
TAK SAYANG MULUT KE
CAKAP MAIN LEPAS KE
TAHU NAK MARAH ORANG KE
JANJI AKU PUAS HATI
TAPI AKU NIE MASIH WARAS LAGI 
BIAR LAH DULU JE AKU MACAM TU
TAKAN DA BESAR PANJANG PON 
STILL TAK PANDAI JAGE MULUT LAGI KAN?
AKU NIE PON JAGE JUGAK HATI ORANG
BIAR AR ORANG TAK JAGE HATI KITE PON
KARANG LEBIH LEBIH CAKAP AKU TU LA NIE LA
AAAHH!!!!
MEMANG NYIRAP LA KAN???
G MAMPOS AR!!

27 April 2010

ma sweet batch in FELC kelana jaya

hari nie tibe tibe teringat mase kursus BI dulu
batch ktowang batch yang ke-15
FELDA ENGLISH LANGUAGE CENTER
ASRAMA SEMAI BAKTI KELANA JAYA
bile dikenang kenang balek
miss sangat kot
walopon ktowang cume kursus 3 bulan je
macam macam ktowang belajar
bukan setakat belajar bahasa inggeris je
dancing singing acting pon ktowang belajar gak
nengok movie la
macam macam cerite nengok
semua nye english version la kan
tapi best
huhuu
best gile bile ingat kenangan time kat situ
i miss ma beloved dormate
LIYA IETA SAFA ZUEZUE ELYNN PIZAH MALA
AIN EJU - padahal dekat je dengan uma aku..huhu
HAS KAKCHA IEZA
also to ma RATATUILLE group
k.a p.k syapaq atok basya iena awang zack
ramai lagi la
ma gadoh gadoh pwends
buyong sharil syahid syah aisyam redho ninie nilam 
fatin a.k.a sharlinie
i miss our POCHO POCHO too
ZAPIN CINCAI kite
DIKIR BARAT group zack p.k gn buyong
acting MOTHER n LOVE
our songs
BESAME MUCHO
SEALED WITH A KISS
SMILE
SWAY
ahaksss
banyak lagi la
tapi semua nye lagu lam BI la kan
our lecturer
MR SUBRAMANIAM - our principal
MR ELIS
MADAM MAZNAH
MADAM FAZ
i guess
hampir hampir dah lupe name lecturer
hehehe
sory guys
yang paling best sekali time class petang la
time to sing n dance
class for release tension
wah wah
memang gile gile la budak budak nie melalak kan
hahhahha
BESAME MUCHO is our favorite song
sampai mr elis suruh kumpulkan couple couple untuk dance lagu nie
memang best la kan
tapi just certain jela yang join
yang lain cume jadi backup singer je
hahaha
ok la tuh
tapi paling tensyen sekali bile ktowang nye pengetua masok la
memang senyap sunyi la class
tensyen kot
die masok tahu nak marah je
hahahhaa
tapi no wonder la
cakap sepatah bahase melayu kne dende wooo
1 RINGGIT MALI MA
tapi kadang kadang lecturer tade pon ktowang bedal je
cakap BM
sampai kantoi dengan mr elis
satu class kne derme singgit
hhahaha
ktowng kat sane kene devide by 4 group
tema DISNEY CARTOON
group aku semua kepale otak gile gile talak
lagi lagi c K.A  P.K gn ATOK
hahahhaa
rindu rindu kat korang semua lah weyy
aiiyaaaaa
aku malas nak cite panjang panjang nie
aku taw kowang pon bukan nye bace sangat
huhuhu
so
pix yang aku upload nie antare kenangan ktowang kat sane la


lepas graduated n terima sijil bergambar ramai ramai
muke masing masing control macho
almaklum la nak masok paper
slek tol
aku tak masuk
hahahahha



luar class
tempat ktowang kumpul ramai ramai time class
kalo busan belajar dalam class la


 


tempat ktowang lepas kan tensyen
main bola
bola tampar
bola jaring
organise a match
fight each dorm
hahahaa
tempat pocho pocho tiap tiap pagi






time nie nak kuwa g merayap kat sunway pyramids
huhu;D
ma dormate
ELYNN EJU AIN IETA MALA HAS LIYA PIZAH ZUE



TEKAM PLANTATION RESORT
3 hari 2 malam kem kat sini
aktiviti kat sini banyak
NIGHT WALK
JUNGLE TRACKING
CAVE EXPLORATION
CANOEING
ZAPIN PERFORMANCE
POCHO POCHO IN GROUP
CLOSING CEREMONY

nie lah pengetua ktowang
MR SUBRA
time nie ktowang kene mara kot



ma group la
kakcha suke possing lebih la
hahhaaaa


BASYA KAKCHA IENA AIN


baru habis kayak
dah la kene bina kayak sendiri
pakai tong tong kitar semula
hahahhaha
tapi memang enjoy gile la time nie
walopon ktowang nye kayak habis terburai kat tengah tengah sungai
kelakar habis ar
ade yang tkot air la tu la nie la
macam macam ragam


graduation ceremony
at DEWAN MERAK KAYANGAN kuala lumpur
for FELC n HEALTHCARE COURSE
dikir barat perform by zack n da geng

***********************************
the end...

26 April 2010

ngarot carot ku~

wah
dah lama rasa tak update blog aku nie
biasa la tu busy punye pasal
busy dengan ape?
mau tanya lagi ka???
aiyaaa
kompem la dengan buku tokoh aku nie
aku dah makin fedup campor menyampah campor..
aaahhhhh!!!
macam macam hal la
aku pon pening pening gajah dah nie
dok mikir nak siapkan buku nie
padahal dah siap lame kot
tahu nak cepat je
pe yang aku cakap habok pon tarak paham
saje je nak suruh tambah yang dah setebal buku sejarah negara tu
nak bagi budak sekolah bace
memang muntah muntah darah hijau campor biru la kan??
sape la yang nak bace buku yang setebal 300 muka surat tu
orang yang minat membace pon tak sanggup nak bace 
agaknye la kan
aduhhh
aku dah malas nak cerite pasal mende alah nie dah
bertambah tensyen lak aku nanti
ouhh
TIDAK SAMA SEKALI OK???
hahahah
so
aku nak tutup cerita pasal nie
aku nak cerita sal mende len lak
huhu
minggu nie berkemungkinan besar la kan
aku nak balek ke kampung halaman aku yang sangat sangat tercinte tuh
wah wah
sejak bile lak la aku dok puji puji kampung aku nie
hahahaha
dah lame rase ta balek
tapi aku nak balek rumah sape ek??
belum dipikiokan lagi la
satgi aku balek rumah mak aku bapak aku merajok lak
bek tayah balek jela kan???
senang
huhu
banyak la
aku nak balek gak
aku nak pi jumpe my sayang lagi
*korang ingat korang jeke nak jumpe boyprend korang??*
*aku pon nak gak la wey*
*huhuhu*
cume tak tahu lagi la nak balek bile
coz gaji pon lom dapat lagi
mane boley nak berangan awal awal
karang plan lain jadi nye lain lak
tak sanggop den nak tanggong nyo
sekso!!
wawawa
sampai sini jela entry aku untukk kali nie
hope korang korang yang dok bace tu tak busan la yerk
hehe
entry aku semua yang ngarot ngarot belake
asal puas aku nak bebel bebel sorang sorang sudah
korang tak suke
ade aku kisah???
go to jamban la wey
hahahhaahaha:D

23 April 2010

RAHSIA BULAN KELAHIRAN


JANUARI
  • Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
  • Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
  • Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
  • Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
  • Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
  • Pandai mengambil hati orang lain.
  • Pendiam kecuali telah dirangsang.
  • Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
  • Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
  • Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
  • Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
  • Cukup sayang pada kanak-kanak.
  • Suka duduk di rumah.
  • Setia pada segala-galanya.
  • Perlu belajar kemahiran bersosial.
  • Sifat cemburu yang sangat tinggi
FEBRUARI
  • Berfikiran abstrak.
  • Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
  • Bijak dan pintar
  • Berpewatakan yang mudah berubah.
  • Mudah menawan orang lain.
  • Agak pendiam.
  • Pemalu dan rendah diri.
  • Jujur dan setia pada segalanya.
  • Keras hati untuk mencapai matlamat.
  • Tidak suka dikongkong.
  • Mudah memberontak apabila dikongkong.
  • Suka kegiatan yang lasak.
  • Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
  • Mudah mempamerkan marahnya.
  • Tidak suka benda yang remeh-temeh.
  • Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
  • Sangat berani dan suka memberontak.
  • Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
  • Pemerhatian yang tajam.
  • Suka hiburan dan sukan.
  • Suka benda yang bersifat seni.
  • Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
  • Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
  • Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
  • Belajar untuk mempamerkan emosi
MAC
  • Berpesonaliti menarik dan menawan.
  • Mudah didampingi.
  • Sangat pemalu dan pemendam rasa.
  • Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
  • Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
  • Suka pada kedamaian.
  • Sangat peka pada orang lain.
  • Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
  • Tidak cepat marah dan sangat amanah.
  • Tahu membalas dan mengenang budi.
  • Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
  • Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
  • Suka berangan-angan.
  • Suka melancong.
  • Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
  • Kelam kabut dalam memilih pasangan.
  • Suka dengan hiasan rumahtangga.
  • Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
  • Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
  • Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

APRIL
  • Sangat aktif dan dinamik.
  • Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
  • Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
  • Punya daya mental yang sangat kuat.
  • Suka diberi perhatian.
  • Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
  • Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
  • Sangat berani dan tiada perasaan takut.
  • Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
  • Emosi cepat terusik.
  • Cuba kawal perasaan.
  • Kecenderungan bersifat pendendam.
  • Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
  • Kuat daya ingatan.
  • Gerak hati yang sangat kuat.
  • Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
  • Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
  • Sangat cemburu dan terlalu cemburu
MEI
  • Keras hati & tegas.
  • Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Mudah marah apabila tidak dikawal.
  • Pandai menarik hati & perhatian orang lain.
  • Perasaan yang amat mendalam.
  • Cantik dari segi mental & fizikal.
  • Tidak perlu dimotivasikan.
  • Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
  • Mudah dipujuk.
  • Bersikap sistematik (otak kiri).
  • Suka berangan.
  • Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
  • Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
  • Daya khayalan yang tinggi.
  • Permikiran yang tajam.
  • Pandai berdebat.
  • Fizikal yang baik.
  • Kelemahan sistem pernafasan.
  • Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
  • Tidak berapa suka duduk di rumah.
  • Tidak boleh duduk diam.
  • Tidak punya ramai anak.
  • Rajin dan bersemangat tinggi.
  • Agak boros
JUN
  • Berfikiran jauh & berwawasan.
  • Mudah ditawan kerana sikap baik.
  • Berperangai lemah lembut.
  • Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
  • Idea yang terlalu banyak di kepala.
  • Bersikap sensitif.
  • Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
  • Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
  • Bersikap suka menangguh-nangguh.
  • Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
  • Cepat marah & cepat sejuk.
  • Suka bercakap & berdebat.
  • Suka buat lawak & bergurau.
  • Otaknya cerdas berangan-angan.
  • Mudah berkawan & pandai berkawan.
  • Seorang yang sangat tertib.
  • Pandai mempamerkan sikap.
  • Mudah kecil hati.
  • Mudah kena selsema.
  • Suka berkemas.
  • Cepat rasa bosan.
  • Sikap terlalu memilih & cerewet.
  • Kurang mempamerkan perasaan.
  • Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
  • Suka pada barang yang berjenama.
  • Mudah menjadi eksekutif.
  • Kedegilan yang tidak terkawal.
  • Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.
JULAI
  • Sangat suka didamping.
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
  • Agak pendiam kecuali dirangsang.
  • Ada harga dan maruah diri.
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
  • Sangat menjaga hati orang lain.
  • Sangat peramah.
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
  • Berjiwa sentimental.
  • Jarang berdendam.
  • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
  • Tidak suka benda remeh-temeh.
  • Membimbing cara fizikal dan mental.
  • Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
  • Layanan yang serupa terhadap semua orang.
  • Tinggi daya simpati.
  • Pemerhatian yang tajam.
  • Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
  • Mudah dan rajin belajar.
  • Suka muhasabah diri.
  • Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
  • Suka mendiamkan diri.
  • Suka duduk di rumah.
  • Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
  • Tidak agresif kecuali terpaksa.
  • Lemah dari segi kesihatan perut.
  • Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
  • Minta disayangi.
  • Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
  • Terlalu mengambil berat.
  • Rajin dalam membuat kerja
OGOS
  • Suka berlawak.
  • Mudah tertawan padanya.
  • Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
  • Berani dan tidak tahu takut.
  • Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
  • Pandai memujuk orang lain.
  • Terlalu pemurah & bersikap ego.
  • Nilai harga diri yang sangat tinggi.
  • Dahagakan pujian.
  • Semangat juang yang luar biasa.
  • Cepat marah & mudah mengamuk.
  • Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
  • Sangat cemburu.
  • Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
  • Cepat berfikir.
  • Fikiran yang berdikari.
  • Suka memimpin & dipimpin.
  • Sifat suka berangan.
  • Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
  • Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
  • Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
  • Belajar untuk bertenang.
  • Sikap kelam kabut.
  • Romantik, pengasih dan penyayang.
  • Suka mencari kawan
SEPTEMBER
  • Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
  • Sangat cermat, teliti & teratur.
  • Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
  • Pendiam tapi pandai bercakap.
  • Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
  • Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
  • Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
  • Sangat sensitif yang tidak diketahui.
  • Seorang yang banyak berfikir.
  • Daya pentaakulan yang baik.
  • Otak bijak & mudah belajar.
  • Suka mencari maklumat.
  • Kawal diri dari terlalu mengkritik.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
  • Suka sukan, hiburan & melancong.
  • Kurang menunjukkan perasaannya.
  • Terluka hatinya sangat lama disimpan.
  • Terlalu memilih pasangan.
  • Sukakan benda yang luas.
  • Bersistematik
OKTOBER
  • Suka berbual.
  • Suka orang yang sayang padanya.
  • Suka ambil jln tengah.
  • Sangat menawan & sopan santun.
  • Kecantikan luar & dalam.
  • Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
  • Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
  • Sentiasa berkawan.
  • Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
  • Cepat marah.
  • Macam pentingkan diri sendiri.
  • Tidak menolong orang kecuali diminta.
  • Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
  • Tidak suka terima pandangan orang lain.
  • Emosi yang mudah terusik.
  • Suka berangan & pandai bercakap.
  • Emosi yang kelam kabut.
  • Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
  • Suka melancong, bidang sastera & seni.
  • Pengasih, penyayang & lemah lembut.
  • Romantik dalam percintaan.
  • Mudah terusik hati & cemburu.
  • Ambil berat tentang orang lain.
  • Suka kegiatan luar.
  • Seorang yang adil.
  • Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
  • Mudah patah semangat
NOVEMBER
  • Banyak idea dalam perkara.
  • Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
  • Berfikiran kehadapan.
  • Berfikiran unik dan bijak.
  • Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
  • Sesuai jadi seorang doktor.
  • Cermat dan teliti.
  • Personaliti yang dinamik.
  • Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
  • Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
  • Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
  • Terlalu degil dan keras hati.
  • Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
  • Tak suka marah kecuali digugat.
  • Mudah ambil berat terhadap orang lain.
  • Pandai muhasabah diri.
  • Cara berfikir yang lain dari orang lain.
  • Otak yang sangat tajam.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Tidak hargai pujian.
  • Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
  • Cuba sampai berjaya.
  • Badan yang sasa.
  • Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
  • Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
  • Suka duduk d irumah.
  • Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
  • Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
  • Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
  • Bercita-cita tinggi.
  • Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah
DISEMBER
  • Sangat setia dan pemurah.
  • Bersifat patriotik.
  • Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
  • Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
  • Bercita-cita tinggi.
  • Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
  • Seronok bila didampingi.
  • Suka bercampur dengan orang.
  • Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
  • Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
  • Tidak pandai berpura-pura.
  • Cepat marah.
  • Perangai yang mudah berubah-ubah.
  • Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
  • Benci pada kongkongan.
  • Suka berlawak.
  • Pandai buat lawak dan berfikiran logik

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails